Внесувач на престилка

Карактеристики

· Едноставна структура и издржливи перформанси

· Лесен за ракување и одржување

· Широка приспособливост и прилагодлив капацитет


Детали за производот

Ознаки на производи

Вовед

Како еден вид опрема за континуирано ракување со материјали, фидерот на престилка се поставува под силосот или инката со одреден притисок на кабинетот, кој се користи за континуирано напојување или пренесување материјал до дробилката, транспортерот или други машини во хоризонтална или коси насока (максимален агол на наклон нагоре до 25 степени).Посебно е погоден за транспорт на големи блокови, високи температури и остри материјали, а исто така работи стабилно на отворено и влажни средини.Оваа опрема е широко користена во рударството, металургијата, градежните материјали и индустријата за јаглен.

Структура

Главно се состои од: 1 погонска единица, 2 главна осовина, 3 уред за затегнување, 4 единица за ланец, 5 рамка, 6 потпорно тркало, 7 запчаник итн.

1. Возачка единица:

Директна планетарна комбинација: виси на страната на опремата, преку шупливото вратило на редуктор на главната осовина на опремата, преку дискот за затегнување што ги заклучува двете цврсто заедно.Без основа, мала грешка при инсталацијата, лесно одржување, заштеда на работна сила.

Постојат две форми на механички погон и погон на хидрауличен мотор

(1) Механичкиот погон е составен од мотор преку најлонска игличка спојка, редукторска сопирачка (вградена), диск за заклучување, вртежен момент и други делови.Редукторот има мала брзина, голем вртежен момент, мал волумен итн.

(2) Хидрауличниот погон главно се состои од хидрауличен мотор, пумпна станица, контролен кабинет, вртежен момент итн.

2. Уред за главна осовина:

Се состои од вратило, запчаник, носечки валјак, експанзионен чаур, лежиште за лежиште и лежиште за тркалање.Запчаникот на вратилото го придвижува ланецот да работи, за да се постигне целта за пренесување на материјалите.

Врската помеѓу главното вратило, запчаникот и седиштето на лежиштето прифаќа врска без клуч, што е погодно за инсталација и едноставно за расклопување.

Забите на запчаникот се стврднати HRC48-55, отпорни на абење и отпорни на удари.Работниот век на запчаникот е повеќе од 10 години.

3. Единица за синџир:

Тој е поделен на единечен лак и двоен лак.

Главно е составен од синџир на патеки, плоча за чалети и други делови.Ланецот е влечна компонента.Синџирите со различни спецификации се избираат според силата на влечење.Плочата на коритото се користи за товарење материјали.Тој е инсталиран на влечниот синџир и управуван од синџирот за влечење за да се постигне целта за пренесување материјали.

Дното на жлебната плоча е заварено назад со грб со два канални челици, со голема носивост.Лачен скут на главата и опашката, без истекување.

4. Уред за затегнување:

Главно е составен од затегнувачка завртка, лежиште за лежиште, тркалачко лежиште, потпорен валјак, тампон пружина итн. Со прилагодување на завртката за затегнување, ланецот одржува одредена напнатост.Кога материјалот влијае на плочата на синџирот, композитната пружина игра тампонирана улога.Врската помеѓу оската за затегнување и потпорното тркало и лежиштето ја прифаќа врската без клуч, што е погодно за вградување и едноставно за расклопување.Работната површина на носечкиот валјак е изгаснат HRC48-55, кој е отпорен на абење и отпорен на удари.

5. Рамка:

Тоа е структура во форма на Ⅰ заварена со челични плочи.Неколку ребра плочи се заварени помеѓу горните и долните прирабнички плочи.Главните греди во форма на дваⅠ се склопуваат и заваруваат со канален челик и челик Ⅰ, а неговата структура е цврста и стабилна.

6. Потпорно тркало:

Главно е составен од валјак, потпора, вратило, лежиште за тркалање (долгиот валјак е лежиште за лизгање), итн. Првата функција е да го поддржува нормалното функционирање на ланецот, а втората е да ја поддржи плочата на жлебот за да спречи пластична деформација предизвикана со материјално влијание.Стврднат валјак отпорен на удари HRC455.Работни години: повеќе од 3 години.

7. Преградна плоча:

Изработен е од челична плоча со ниска легура на јаглерод и заварени заедно.Постојат две структурни форми со и без поставата плоча.Едниот крај на уредот е поврзан со корпата, а другиот крај е поврзан со корпата за напојување.За време на празнењето на корпата, таа се транспортира до уредот за полнење преку преградната плоча и бункерот за напојување.

Нашата компанија дизајнираше и произведуваше фидер за престилка повеќе од 10 години, а неговиот дизајн, производство и технологија отсекогаш биле на водечко ниво во Кина.За домашни и странски корисници да обезбеди различни спецификации на престилка фидер повеќе од 1000 комплети, за да се задоволат потребите на поголемиот дел од корисниците.По долгогодишно акумулирање практично искуство во производството и континуирано само-подобрување и усовршување, техничкото ниво и квалитетот на производите беа препознаени од мнозинството корисници.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја