Внесувач за завртки за јаглен од нов тип со 7,63 m печка за кокс

Карактеристики

1. Максималниот дијаметар е 800 mm.

2. Опремата се одликува со непречено хранење, висока јачина на сечилото, отпорност на абење.

3. Состојбата на силата на сечилото е подобрена за да се спречи отворено заварување или свиткување на сечилото.

4. Затворен транспорт, заштита на животната средина и заштеда на енергија.

5. Земање напредни ножеви на вратило со нееднаков чекор што ја прифаќа технологијата на преод од почетокот до крајот на сечилото.

6. Дебелината на сечилото може да се зголеми, јачината на сечилото може да се подобри и работниот век може да се продолжи.

7. Состојбата на силата на сечилото е подобрена за да се спречи отворено заварување или свиткување на сечилото.

8. Сечилото е изработено од материјали со висока отпорност на абење и отпорни на корозија.

9. Додавањето аголен челик во центарот на отворот за празнење може да го направи бришењето помазно.

10. Погрижете се хоризонталната рамнина на столбот за јаглен во силосот да падне во основа рамномерно за да спречите стврднување и блокирање на столбот од јаглен.


Детали за производот

Ознаки на производи

Вовед

Новиот транспортер со завртки за јаглен дизајниран и произведен од Sino Coalition поседува голем број патентирани технологии, тој е првиот што го усвои дизајнот со бесконечна променлива висина и ги надмина меѓународните слични производи.Овој производ главно се користи во постројки за коксирање, пренос на материјали за јаглен, погоден за пренос на материјал во затворена средина и е претпочитан дополнителен производ за заштита на животната средина и зачувување на енергијата.Може да се додаде регулација на брзината со променлива фреквенција за да се контролира протокот на материјалот и да се реализира квантитативно дозирање.

Структура

Внесувачот за завртки може да се подели на три дела: кутија, склоп на шипки за завртки и погонска единица.
Склопот на шипката за завртка е составен од приклучок за напојување, терминал за празнење и шипка за завртка.

Класификација на фидер за завртки

Внесувач за завртки со 6м печка за кокс.
Внесувач за завртки со печка за кокс од 7 метри.
Внесувач за завртки со кокс-фурна 7,63 m.

Резервни Делови

Прачки за завртки: Нашата компанија е добра во производството на шипки за завртки со големи димензии со дијаметри помеѓу 500-800.Ребрата се изработени од јаглероден челик, а шипката и лопатките се од нерѓосувачки челик, со добар квалитет и одлична цена.


  • Претходно:
  • Следно:

  • Напишете ја вашата порака овде и испратете ни ја