Како да се справиме со предизвиците што ги носи новата енергетска политика за рударски машини

Заштедата на енергија е и можност и предизвик за рударските машини.Пред сè, рударските машини се тешка индустрија со висок капитален и технолошки интензитет.Подобрувањето на технологијата е многу важно за развојот на индустријата.Сега целата индустрија е во состојба на повеќе OEM и помалку развој и истражување на градежни машини.Кој иновира и развива значи презема ризици, што не само што ќе донесе огромен притисок врз фондовите за истражување и развој, туку и неизвесно дали е успешно или не.Второ, ситуацијата на макроекономско влошување формирана дома и во странство станува сè поизразена.„Должничката криза“ во Европа, претстојната „фискална карпа“ во САД и континуираната слаба стапка на раст во Кина се сите манифестации на падот на економијата.Инвеститорите имаат сериозна психологија на чекање за берзата, што сериозно влијае на развојот на глобалната економија.Како водечка индустрија на социјалната економија, рударската машинска индустрија се соочува со големи предизвици.

Соочени со предизвиците, рударската машинска индустрија не може да чека ништо.Треба да ги земе зачувувањето и развојот на енергијата како цел и да ја оптимизира структурата на рударската машинска индустрија како средство за строга контрола на непотребните градежништво на ниско ниво и да го забрза елиминирањето на заостанатиот производствен капацитет со висока потрошувачка на енергија и висока емисија;Да се ​​забрза употребата на напредни и применливи технологии за трансформирање на традиционалните индустрии;Подигнување на прагот на пристап на преработувачката трговија и промовирање на трансформација и надградба на преработувачката трговија;Подобрување на структурата на надворешната трговија и промовирање на трансформацијата на развојот на надворешната трговија од енергетско и трудоинтензивно во капитално и технолошки интензивно;Промовирање на големиот развој на услужната индустрија;Одгледување и развој на стратешките индустрии во развој и забрзување на формирањето на водечки и столбови индустрии.

Накратко, како важен дел од социјалната реална економија, индустријата за рударски машини може да продолжи да биде оптимист.Сè додека ги сфатиме можностите за иден развој, претпријатијата ќе можат да напредуваат во економската бура.


Време на објавување: април-11-2022 година