Si të përballemi me sfidat që sjell politika e re energjetike për makineritë minerare

Kursimi i energjisë është një mundësi dhe një sfidë për makineritë minerare.Para së gjithash, makineritë minerare janë një industri e rëndë me intensitet të lartë kapitali dhe teknologjie.Përmirësimi i teknologjisë është shumë i rëndësishëm për zhvillimin e industrisë.Tani e gjithë industria është në një gjendje më shumë OEM dhe më pak zhvillim dhe hulumtim të makinerive të ndërtimit.Kushdo që rinovon dhe zhvillon do të thotë të marrësh rreziqe, të cilat jo vetëm që do të sjellin presion të madh mbi fondet e R&D, por edhe të pasigurt nëse ai është i suksesshëm apo jo.Së dyti, situata e përkeqësimit makroekonomik e krijuar brenda dhe jashtë vendit është bërë gjithnjë e më e theksuar."Kriza e borxhit" në Evropë, "shkëmbi fiskal" i ardhshëm në Shtetet e Bashkuara dhe norma e vazhdueshme e ngadaltë e rritjes në Kinë janë të gjitha manifestime të rënies së ekonomisë.Investitorët kanë një psikologji serioze pritjeje për bursën, e cila ndikon seriozisht në zhvillimin e ekonomisë globale.Si industri udhëheqëse e ekonomisë sociale, industria e makinerive minerare përballet me sfida të mëdha.

Përballë sfidave, industria e makinerive minerare nuk mund të presë asgjë.Ajo duhet të marrë si qëllim ruajtjen dhe zhvillimin e energjisë dhe të optimizojë strukturën e industrisë së makinerive minerare si mjet për të kontrolluar rreptësisht ndërtimet e tepërta të nivelit të ulët dhe për të përshpejtuar eliminimin e kapacitetit të prodhimit të prapambetur me konsum të lartë energjie dhe emetim të lartë;Përshpejtimi i përdorimit të teknologjive të avancuara dhe të aplikueshme për të transformuar industritë tradicionale;Rritja e pragut të aksesit të tregtisë përpunuese dhe promovimi i transformimit dhe përmirësimit të tregtisë përpunuese;Përmirësimi i strukturës së tregtisë së jashtme dhe promovimi i transformimit të zhvillimit të tregtisë së jashtme nga energjia dhe fuqia punëtore në intensive kapitale dhe teknologjike;Promovimi i zhvillimit të madh të industrisë së shërbimeve;Kultivoni dhe zhvilloni industri strategjike në zhvillim dhe përshpejtoni formimin e industrive kryesore dhe shtyllave.

Me pak fjalë, si një pjesë e rëndësishme e ekonomisë reale sociale, industria e makinerive minerare mund të vazhdojë të jetë optimiste.Për sa kohë që ne i kuptojmë mundësitë për zhvillim të ardhshëm, ndërmarrjet do të jenë në gjendje të ecin përpara në stuhinë ekonomike.


Koha e postimit: Prill-11-2022