Taua ole fafaga apron ile maina meafaigaluega.

I le mae'a ai o le fa'asalalauina o le lomiga o Oketopa o le International Mining, ma fa'apitoa i le ta'amilosaga fa'aletausaga i totonu o le lua ma le felauaiga, sa matou va'ava'ai toto'a i se tasi o elemene autu o lo'o fausia ai nei faiga, o le fafaga fafaga.
I le maina,fafaga talieleelefaia se sao taua i le faʻamautinoaina le sologa lelei ma le faʻateleina o le taimi.O a latou talosaga i le gaosiga o minerale e matua eseese lava;ae ui i lea, o latou gafatia atoatoa e le o lauiloa i le salafa o le alamanuia, e mafua ai le tele o fesili na laga.
Martin Yester, Global Product Support, Metso Bulk Products, tali nisi o fesili e sili atu ona taua.
I se faaupuga faigofie, o le fafaga fafaga (fa'aigoaina fo'i o le pan fafaga) o se ituaiga masini fafaga e fa'aaogaina i le fa'aogaina o meafaitino e fa'afeiloa'i (fafaga) meafaitino i isi masini po'o mai le teuina o su'esu'ega, pusa po'o le hopper e su'e ai mea (ore/papa. ) i se fua faatatau pulea.
O nei fafaga e mafai ona fa'aogaina i le tele o fa'aoga ile tulaga muamua, lua ma le tulaga maualuga (toe fa'aleleia).
Fa'amea fafaga fa'amea fa'ameamea e fa'asino i lalo o le ta'avale, ta'avale ma uili si'usi'u o lo'o fa'aaogaina fo'i i luga o bulldozers ma excavators.O lenei ituaiga fafaga e pulea pisinisi lea e mana'omia e tagata fa'aoga se fafaga e mafai ona fa'apipi'i mea e maua ai meatotino eseese. Fa'amaufa'ailoga Polyurethane i le filifili e puipuia ai mea abrasive mai. ulu atu i totonu o pine ma pupuni, faʻaitiitia le ofuina ma faʻalauteleina le ola o meafaigaluega e faʻatusatusa i filifili mago.Tractor chain apron feeders e faʻaitiitia ai foʻi le faʻaleagaina o le pisa mo le faʻaogaina o le filemu.
I le aotelega, o faʻamanuiaga e aofia ai le faʻateleina o le faʻatuatuaina, itiiti o vaega faʻaalu, faʻaitiitia le tausiga ma sili atu le puleaina o meaʻai.
O se talitonuga masani e uiga ifafaga talieleelee tatau ona faʻapipiʻi faʻalava.Ia, e feteenai ma talitonuga lauiloa, e mafai ona faʻapipiʻiina i luga o malifa! E aumaia ai le tele o faʻamanuiaga faaopoopo ma foliga. Pe a faʻapipiʻi se fafaga fafaga i luga o se malifa, e itiiti le avanoa e manaʻomia i le aotelega - e le gata o le faʻafefe. fa'atapula'a avanoa fola, e fa'aitiitia ai fo'i le maualuga o le hopper e maua. Fa'amea fafaga apron e sili atu le fa'amagalo pe a o'o mai i pusi tetele o mea ma, i le aotelega, o le a fa'ateleina le voluma i le hopper ma fa'aitiitia taimi ta'amilosaga mo ta'avale la'u.
Ia manatua o loʻo i ai nisi o mea e tatau ona nofouta i ai pe a faʻapipiʻi se fafaga fafaga i luga o se malifa e faʻamalieina ai le faagasologa.O se mea faʻapipiʻi lelei, tulimanu o le faʻaoga, mamanu o le fausaga lagolago, ma se faiga o ala ma faasitepu faataamilo i le fafaga. o mea taua uma ia.
O se manatu sese masani e uiga i le faʻaogaina o soʻo se masini o le: "O le vave o le sili atu." E tusa ai ma mea e fafaga ai talieleele, e le o le tulaga lena.O le saoasaoa sili ona lelei e maua mai i le sailia o se paleni i le va o le lelei ma le saoasaoa o le felauaiga. mo mafuaaga lelei.
E masani lava, o le saoasaoa sili ona lelei o le fafaga fafaga o le 0.05-0.40 m / s. Afai e le faʻafefete le oa, e mafai ona faʻateleina le saoasaoa i luga aʻe o le 0.30 m / s ona o le faʻaitiitia o le ofuina.
O le maualuga o le saoasaoa e faʻaleagaina ai le gaioiga: afai e maualuga tele lau saoasaoa, e te lamatia ai le faʻavaveina o le ofuina o vaega. E faʻaitiitia foi le malosi o le malosi ona o le faateleina o le manaʻomia o le malosi.
O le isi mataupu e teu i lou mafaufau pe a taʻavale se fafaga fafaga i le saoasaoa maualuga o le faʻateleina o le ono mafai ona sala. naʻo le faʻatupuina o le tele o faʻafitauli, ae faʻapea foʻi ona faia se siosiomaga e sili atu ona mataʻutia galuega mo tagata faigaluega atoa.O le mea lea, o le sailia o le saoasaoa sili ona lelei e sili atu ona taua mo le gaosiga o laau ma le saogalemu o galuega.
E iai tapulaʻa a fafaga fafaga pe a oʻo mai i le lapopoa ma le ituaiga o meaʻai. E eseese tapulaa, ae e le tatau lava ona lafoaʻi mea i luga o le fafaga. fafaga o le a tuʻuina i le faʻagasologa.
I se tulaga lautele, o le tulafono a le alamanuia mo le tele o fafaga fafaga e mulimuli ai o le lautele o le apa (sakete i totonu) e tatau ona faaluaina le tele o le vaega pito sili ona tele o mea. o se "papa ma'a", e ono a'afia ai le lapoa o le apa, ae e na'o le talafeagai lea i nisi tulaga.
E le o se mea e le masani ai le mafai ona faʻapipiʻiina le 1,500mm o meafaitino pe a faʻaaogaina se fafaga 3,000mm lautele. O mea leaga 300mm e maua mai i faʻaputuga omea faʻapipiʻi poʻo pusa faʻapipiʻi / faʻafefiloi e masani lava ona faʻaaogaina e faʻaaoga ai se fafaga fafaga e fafaga ai le faʻamaʻi lua.
Pe a sizing se fafaga apron ma faiga taavale talafeagai (motor), e pei o le tele o vaega o meafaigaluega i le alamanuia mining, poto masani ma le malamalama o le faagasologa atoa e taua. mana'omia e le fa'atau oloa "Pepa Fa'amaumauga o Talosaga" (po'o le fa'atauina e maua a latou fa'amatalaga).
Fa'avae autu e tatau ona mafaufauina e aofia ai le fua fafaga (pito i luga ma masani), meafaitino (e pei o le susu, fa'avasegaina ma foliga), le maualuga o poloka poloka o le oa / papa, le tele o le oa / papa (maualuga ma le maualalo) ma fafaga ma Outlet. tulaga.
Ae ui i lea, o nisi taimi e mafai ona faʻaopopoina ni fesuiaiga i le faʻagasologa o le fafaga fafaga e tatau ona aofia ai.O se suiga tele faʻaopoopo e tatau ona fesiligia e le au faʻatau oloa o le faʻapipiʻiina o le hopper. Aemaise lava, o le faʻaputuina o le umi o le faʻamalama (L2) o loʻo tu tonu i luga aʻe o le fafaga fafaga. fa'atatau, ose fa'amaufa'ailoga autu lea e le gata mo le fa'avasegaina sa'o o le fafaga fafaga, ae fa'apea fo'i mo le faiga o le ta'avale.
E pei ona taʻua i luga, o le tele o le mamafa o le oka / papa o se tasi lea o tulaga masani masani ma e tatau ona aofia ai le faʻaleleia lelei o le fafaga fafaga tele. Density o le mamafa o se mea i totonu o se voluma tuʻuina atu, e masani lava o le mamafa tele e fuaina i tone i le mita kupita (t). /m³) po'o pauna i le kupita futu (lbs/ft³).O se fa'amatalaga fa'apitoa e teu i lou mafaufau o le tele o le mamafa e fa'aaogaina mo fafaga fafaga, ae le o le mafiafia e pei o isi mea faigaluega e gaosia ai minerale.
Aisea la e taua tele ai le mamafa tele?O fafaga apron o fafaga volumetric, o lona uiga o le tele o le mamafa e faʻaaogaina e fuafua ai le saoasaoa ma le mana e manaʻomia e aveese ai se tone o mea i le itula. o le maualuga maualuga o le mamafa e fuafua ai le mana (torque) e manaʻomia e le fafaga.
I mea uma, e taua le faʻaogaina o le saʻo "tele" density nai lo le "malosi" density e faʻaputu ai lau fafaga fafaga. Afai e le saʻo nei faʻatusatusaga, e mafai ona faʻafefeteina le fua fafaga mulimuli o le faʻagasologa o lalo.
Fuafuaina o le umi sele o se mea taua tele i le filifiliga sao ma le filifiliga o se talieleele fafaga ma faiga taavale (motor). Ae faʻapefea ona mautinoa lenei? pito i fafo o le hopper.E foliga faigofie, ae e taua le matauina o lenei mea e le tatau ona fenumiai ma le tele o le pito i luga o le hopper o loʻo uuina mea.
O le fa'amoemoega o le su'eina lea o le fuaina o le umi o le sele o le sile o le mea ma le mea o lo'o i totonu o le sakete e vavae ese mai ai (L2) mai le mea (L2). ia i le va o le 50-70% o le aofaʻi o le malosi/power.O lenei faʻatusatusaga o le umi o le sele o le a iʻu ai i lalo ole malosi (toilalo o le gaosiga) poʻo le faʻamalosia (faʻateleina tupe faʻaalu (opex)).
O le va o meafaigaluega e taua tele i soʻo se laʻau. E pei ona taʻua muamua, e mafai ona faʻapipiʻi le fafaga fafaga i luga o mauga e faʻasaoina ai le avanoa. Filifilia le umi saʻo o le fafaga fafaga e le gata ina faʻaitiitia ai tupe faʻaalu (capex), ae faʻaitiitia ai foi le faʻaaogaina o le eletise ma tau faʻaogaina.
Ae faʻafefea ona fuafuaina le umi sili ona lelei?O le umi sili ona lelei o se fafaga fafaga o le mea lea e mafai ona faʻafetaui le galuega manaʻomia i le umi sili ona puupuu. meafaitino i mea faigaluega pito i lalo ma faʻaumatia nofoaga faʻafeiloaʻi (ma tau le manaʻomia).
Ina ia iloa le fafaga sili ona puupuu ma sili ona lelei, e manaʻomia ona faʻapipiʻi fetuutuunaʻi le fafaga fafaga i lalo o le pupu (L2). A maeʻa ona fuafuaina le umi o le sele ma le loloto o le moega, e mafai ona faʻaitiitia le umi atoa e puipuia ai le mea e taʻua o le "self-flushing" i. e muta le lafoa'i pe a le aoga le fafaga.
Filifilia o le faiga sa'o o le ta'avale mo lau fafaga fafaga o le a fa'alagolago i le fa'agaioiga ma sini a le fafaga.Apron Feeders ua mamanuina e fa'agaoioia i le saoasaoa fesuisuia'i e aveese mai le teuina ma fafaga i lalo i se fua fa'atonu mo le maualuga maualuga. Mea e mafai ona fesuisuiai ona o mea taua. e pei o le vaitau o le tausaga, tino o le oa po'o le fa'afefe ma fa'afefiloi mamanu.
E lua ituaiga o taʻavale e talafeagai mo le saoasaoa fesuisuiaʻi o masini faʻainisinia e faʻaaogaina ai mea faʻaitiitiga, masini faʻasolosolo faʻasolosolo ma faʻasolosolo faʻasolosolo (VFDs), poʻo masini eletise ma masini eletise faʻatasi ai ma pamu fesuiaʻi suiga. o filifiliga ona o le alualu i luma faatekinolosi ma tupe faʻaalu tupe faʻaalu manuia.
Ole fa'aogaina ole masini eletise e iai lo latou tulaga, ae e le o manatu lelei i le va o ta'avale fesuia'i e lua.


Taimi meli: Iul-14-2022