RotaLube® automatisert transportørkjedesmøring for å redusere TCO og miljøpåvirkning

FB Chain mener at ineffektiv smøring er en av hovedårsakene til at transportbånd ikke yter sitt beste, og det er et vanlig problem som selskapets ingeniører møter under kundebesøk.
For å gi en enkel og effektiv løsning, har den britiske kjedeprodusenten og leverandøren introdusert RotaLube® – et automatisk smøresystem som bruker en pumpe og spesialdesignede kjedehjul for pålitelig å levere riktig mengde smøremiddel til rett tid til riktig del av kjeden. .
"RotaLube® eliminerer bryet med manuell rulle- og transportkjedesmøring og sikrer at kjeden alltid er riktig smurt," sa David Chippendale, RotaLube®-oppfinner og direktør for FB Chain.
Godt smurte kjeder går jevnt, og reduserer støy og energien som kreves for å drive dem. Den reduserte friksjonen reduserer også slitasje på kjedet og omkringliggende komponenter, noe som øker oppetiden og levetiden.
I tillegg reduserer automatisk smøring behovet for serviceteknikere og eliminerer sløsing med oversmøring. Disse fordelene kombineres for å spare tid og penger for steinbruddsoperatører samtidig som ressursbruken reduseres.
Siden RotaLube® ble installert på 12-tommers kjede av resirkuleringengjenvinnerFor noen år siden har systemet redusert drivstofforbruket med opptil 7000 liter per år, noe som tilsvarer en årlig besparelse på nesten £10.000 i smøremiddelkostnader alene.
Nøye kontrollert smøring har også forlenget levetiden til gjenvinningskjeden, noe som har resultert i kostnadsbesparelser på £60 000 innen utgangen av 2020. Hele systemet betalte seg tilbake på bare to og en halv måned.
RotaLube® erstattet et sentralisert smøresystem installert i 1999 som dryppet olje på skrapekjeden hvert 20. minutt da den passerte gjennom fire åpne rør. Mye olje går til spille når den helles rundt i området, i stedet for å konsentreres der det trengs. .I tillegg kan oversmøring føre til at støv fester seg til skrapekjeden, noe som resulterer i slitasje og produktforurensning.
I stedet ble det installert et spesialtilpasset kjedehjul i stål med smørepunkter på returenden av skrapekjeden. Når kjedet dreier girene, frigjøres nå en dråpe olje direkte til dreiepunktet på kjedeleddet.
Kundene gikk fra å måtte bytte ut et fat med 208 liter olje hver 8. dag til 21. dag. I tillegg til å redusere kjøretøybevegelsen i feltet sparer det også ca. 72 timer per år i fatskift og 8 timer i losseleveranser, noe som frigjør montører og feltoperatører for annet arbeid.
«Vi bringer RotaLube® til markedet i en tid da operatører av sement- og betongfabrikker i økende grad er interessert i å automatisere flere prosesser – og vi er glade for å se at det bidrar til å øke oppetiden, redusere kostnadene og redusere miljøpåvirkningen.nettsteder over hele Storbritannia og utover," sa Chippendale.
Med markedsledende trykte og digitale plattformer for resirkulerings-, steinbrudds- og bulkmaterialhåndteringsindustrien, tilbyr vi en omfattende og nesten unik tilgang til markedet. Vårt halvmånedlige nyhetsbrev er tilgjengelig i trykte eller elektroniske medier og gir siste nytt om nye produktutgivelser og industriprosjekter direkte fra live-lokasjoner på individuelle adresser i Storbritannia og Nord-Irland. Det er det vi trenger fra våre 2,5 faste lesere, og gir over 15 000 faste lesere av magasinet.
Vi samarbeider tett med bedrifter for å levere direktesendte redaksjoner som fokuserer på tilbakemeldinger fra kunder. Det hele ender med live-intervjuer, profesjonell fotografering, bilder som leverer en dynamisk historie og forsterker historien. Vi deltar også på åpne dager og arrangementer og promoterer disse ved å publisere engasjerende redaksjonelle artikler i magasinet vårt, nettsiden og e-nyhetsbrevet. La HUB-4 distribuere magasinet på ditt Åpent hus, så promoterer vi ditt arrangement for deg i Nyheter og begivenheter på nettstedet vårt før arrangementet.
Vårt halvmånedlige magasin sendes direkte til over 6 000 steinbrudd, resirkuleringsdepoter og bulkbehandlingsanlegg med en leveringshastighet på 2,5 og anslagsvis 15 000 lesere i Storbritannia.
© 2022 HUB Digital Media Ltd |Kontoradresse: Dunston Innovation Centre, Dunston Rd, Chesterfield, S41 8NG Registrert adresse: 27 Old Gloucester Street, London, WC1N 3AX. Registrert hos Companies House, firmanummer: 5670516.


Innleggstid: 13-jul-2022